Translate

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Για τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ....

Το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων καταγγέλλουν την αιφνίδια απόφαση της Συγκυβέρνησης, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που βάζει λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί παραβίαση κάθε συνταγματικής – δημοκρατικής αρχής.  Βάζει «λουκέτο» στην αντικειμενική ενημέρωση, στον πολιτισμό, στη φωνή της Ελλάδας σ’ ολόκληρο τον κόσμο, στον πλουραλισμό των ειδήσεων, καταφέρνοντας τελικά, ένα βαρύτατο πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία. 

Για μια ακόμη φορά εφαρμόζεται από την κυβέρνηση, με τη λογική του «εξορθολογισμού», η πολιτική της νεοφιλελεύθερης σκληρής λιτότητας, που οδηγεί σε αδιέξοδο τους 2.600 συναδέλφους μας εργαζόμενους και απροκάλυπτα αποδεικνύει ότι για την Συγκυβέρνηση οι εργαζόμενοι αποτελούν την ελάχιστη θυσία στο βωμό υλοποίησης των κελευσμάτων της Τρόικα υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων και ενάντια στα συμφέροντα του λαού.
Ο Δημόσιος Φορέας Ραδιοτηλεόρασης, και οι Περιφερειακοί Ραδιοφωνικοί σταθμοί, όπως στην περιφέρειά  μας η Ε.Ρ.Α Χανίων, ιστορικά παράγουν πλούσιο και σημαντικό έργο, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης όσο και του πολιτισμού, που δεν υποκαθίστανται από οποιοδήποτε άλλο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει δημόσιο χαρακτήρα.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Χανίων και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, αλλά και κάθε πολίτη, να αποτρέψουν τα σχέδια Κυβέρνησης και της Τρόικας, με τη συμμετοχή τους στο:

Συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς την Τετάρτη 12/6/2013 στις 18:00,

αλλά και στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.

Για το
Εργατικό Κέντρο Χανίων ο Πρόεδρος : Κορναράκης Δημήτρης
Νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ ο Πρόεδρος : Πετράκης Νεκτάριος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου